Abschnitt überspringen





Dyniowe chili - w prosty sposób zrób sam
Jesień to dla mnie zdecydowanie czas dyniowy. Dynia jest nie tylko niskokaloryczna, ale także naprawdę zdrowa. To prawdziwa bomba witaminowa, która zapewni piękną skórę, mocne nerwy i dobry układ odpornościowy.
Więc pamiętaj, aby to zrobić.
Oprócz „ciasteczek śniadaniowych z dynią i żurawiną , chciałam spróbować urozmaiconego przepisu i trafiłam na dyniowe chili. I muszę powiedzieć - to szaleństwo. Nie mogę się przestać nim cieszyć.
Więc pamiętaj, aby to zrobić.
Oprócz „ciasteczek śniadaniowych z dynią i żurawiną , chciałam spróbować urozmaiconego przepisu i trafiłam na dyniowe chili. I muszę powiedzieć - to szaleństwo. Nie mogę się przestać nim cieszyć.
Co potrzebujemy na dyniowe chili ( porcja na 4-6 osób):
- 1 hokkaido (ok. 1 kg)
- 3 czerwone cebule
- 1 pęczek oregano lub suszonego oregano
- 4 papryczki chili
- 2 małe puszki fasoli
- 2 małe puszki kukurydzy
- 6 łyżek oleju
- 3-4 łyżeczki brązowego cukru
- 1-2 łyżki kminu
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 1-2 puszki pomidorów krojonych
- sól i pieprz
- świeża kolendra
- 1 ekologiczna cytryna
- 250 g śmietanki

Jak przygotować dyniowe chili:
Najpierw obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Jeśli używasz świeżego oregano, umyj je, wysusz i wytrzyj liście. Drobno posiekaj papryczki chili i, jeśli to konieczne, usuń pestki (jeśli nie chcesz, aby potrawa była zbyt ostre). Umyj dynię, przekrój na pół, łyżką usuń pestki i pokrój miąższ w kostkę. Odcedź fasolę i kukurydzę.

Kiedy wszystko jest pokrojone, możemy zacząć. Rozgrzej olej na głębokiej patelni, dodaj kostki dyni i smaż przez około 3-5 minut. Dodaj cebulę, chilli, cukier, kmin, oregano i przecier pomidorowy i smaż przez kolejne 5-10 minut.
Następnie dodaj pomidory i smaż pod przykryciem przez około 30 minut.
Następnie dodaj pomidory i smaż pod przykryciem przez około 30 minut.

Po 30 minutach dodaj kukurydzę, fasolę, sól i pieprz i ponownie zagotuj. Nasze chili dyniowe jest gotowe.

Na koniec możesz dodać polewę. Umyj kolendrę, osusz i drobno posiekaj. Wymieszaj ze śmietaną i startą skórką z cytryny. Dyniowe chili podawaj z polewą .
Masz ochotę?
Masz ochotę?
Abschnitt überspringen
Najnowsze trendy
Zainspiruj się!Porady i triki, DIY
Zainspiruj się!Przepisy
Zainspiruj się!Porady mömax
Zainspiruj się!